Trebate pomoć? Nazovite: 01/615-1462

 

 

TONER OUTLET

Postupak obnove toner kazete

1. početna kontrola kazete
2. potpuno rastavljanje i čišćenje unutrašnjosti kazete
3. zamjena svih dijelova, uključivo optički bubanj
4. punjenje originalnom vrstom i količinom tonera
5. izmjena čipa, ako ima
6. sastavljanje kazete 
7. završno testiranje na pisaču 
8. isporuka na Vašu adresu


OBNAVLJANJE TONERA 

 je postupak i tehnički proces procjene toner kazete, otvaranja kazete, detaljnog čišćenja (usisavanja, ispuhavanja, poliranja), zamjene dijelova (optički bubanj, wiper blade, doctor blade) i ugradnje, po potrebi, novog čipa. 

Nakon toga potpuno očišćena toner kazeta se puni originalnim prahom odgovarajućeg tipa granulacije za određeni model laserskog printera. Poslije spomenutih postupaka, toner kazeta se testira na laserskom pisaču gdje mora zadovoljiti sve testove ispisa, te se nakon zadovoljenog rada smatra ispravnom i sposobnom za uporabu. 


DIREKTNA UŠTEDA Osim što stavljamo prioritet na ekološku svijest korištenjem jedne toner kazete u obnovi od 2-3 puta , ekonomska isplativost je ogromna - Vaša ušteda je čak do 70 % novca koji ste do sada izdvajali.


Punjenje tonera je mnogo više od nadosipavanja praha. Samo dosipavanja praha ne funkcionira.

Kada originalni toner odradi ciklus do stadija praznog, svi dijelovi se moraju zamjeniti. Tako se mijenjaju mehanički dijelovi u unutrašnjosti (rollers, blades) kao i optički dijelovi - optički bubanj.
Također se mora promjeniti i chip koji javlja koliko je toner potrošen. U slučaju da se ne promijeni, toner ne bi radio jer bi javljao da je prazan.

Punjenje tonera je proces koji zahtjeva potpuno rastavljanje toner kazete, čišćenje unutrašnjosti, zamjenu svih potrošnih dijelova, zamjenu elektronike i tek onda slijedi punjenje - dosipavanje praha. Ostaje samo originalno kučište - plastika.

Dodatna komplikacija je da toner nije moguće puniti s bilo čime. Svaka vrsta tonera ima drugačije komponente, u svaki idu drugačiji dijelovi, drugačiji prah i chip.
To nije moguće miješati jer toner neće raditi ispravno.

U slučaju da se punjenje tonera napravi na ispravan način, napunjeni toner će raditi identično originalu a napravit će i više stranica ispisa.

Najveća prednost punjenja tj. obnavljanja tonera je cijena, koja je barem upola manja od cijene originala.

Druga najveća prednost punjenja tonera je utjecaj na okoliš. Ne bacate, nego obnavljate.